Slöjdmagasinet blogg

Sticka svenska vantar

Sticka svenska vantar

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Stickstjärnan Karin Kahnlund stickar vantar året om.

Sverige är kallt under vintern och vantar är självklara plagg. Alla har vantar och vi har långa vanttraditioner. I den här boken hittar du svenska vantar traditionella och nya såväl fingervantar som tumvantar och halvvantar, och i en mängd varianter.

Karin Kahnlund ger pedagogiska beskrivningar av detaljer och tekniker så att du kan göra olika kanter, kragar, tumkilar, hoptagningar och mönster.

Här finns allt du behöver för att kunna skapa dina egna vantar. Du kan också välja att sticka efter Karins grundmodeller, till exempel slitstarka arbetsvantar, de finaste bröllopsvantarna, vantar till stora och små, tunna vantar till den första höstkylan eller de varmaste vantarna till den frusne. Eller kanske en livsvante med bilder ur just ditt liv!

Sticka svenska vantar är en blivande klassiker i ditt stickbibliotek. Ett måste för alla som gillar att sticka vantar!

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!