Slöjdmagasinet blogg

Sticka vantar med Knitting Lotta

Bok: Sticka vantar med Knitting Lotta.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Sticka vantar med mönster på Elvis Presley, Håkan Hellström och Astrid Lindgren

Vilken härlig, annorlunda stickbok som är så överraskande med sitt innehåll med ordspråk, berättelser, historier och underbar rolig information.

Sticka vantar du inte trodde fanns! Vad sägs om mönster med Elvis Presley, Astrid Lindgren, Håkan Hellström, Virginia Woolf och Bruce Springsteen? Eller varför inte låta mer klassiska motiv som krispiga snöflingor, gulliga katter, pigga ekorrar, rosa flamingos och grön monstera värma dina händer?

Pedagogiska beskrivningar och lekfulla bilder gör det enkelt och inspirerande även för nybörjaren som vill börja sticka. Boken innehåller arton mönsterbeskrivningar.

Knitting Lotta är formgivaren som började sticka och skapa unika mönsterbeskrivningar som fått internationell spridning. I Sverige slog hon igenom när hon på bästa sändningstid i teverutan visade upp sina stickade vantar med mönster på Anders Tegnell 2020.

”Jag vill sprida glädje med mina mönster, få folk att dra på munnen åt ett par udda och kanske lite knasiga vantar. Om det är svårt? Jag säger som Gunde Svan: Ingenting är omöjligt.”

Boken Sticka vantar med Knitting Lotta är hennes första bok på egen hand.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.