Slöjdmagasinet blogg

Stickmönster på Öland

Bok: Stickmönster på Öland.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Ett litet stickhäfte innehållande stickbeskrivningar och historiskt om stickningen på Öland.

På Öland har stickningen varit en viktig textil slöjd och redan på 1600-talet stickade man både till husbehov och för avsalu.

Denna skrift tar upp historia kring får, ull, stickning och stickmönster på Öland. Mönsterdiagram över stickmönster med öländsk anknytning kan inspirera den stickintresserade till att göra vantar, tröjor, mössor och andra plagg.

En stickbeskrivning till blommiga öländska vantar finns också med.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.