Slöjdmagasinet blogg

Textil redesign – till nytta och nöje

Bok: Textil redesign - till nytta och nöje.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Boken som vill inspirera till mer textilt återbruk. För miljöns, för nöjets och för plånbokens skull.
Författaren Maria Schmidt Larsson bjuder på många inspirerande tips på hur man förlänger livet på sina plagg. Från något så enkelt som att byta knappar till total förändring där materialet är det enda som är igenkännbart efteråt.

Maria växte upp bland tyger och symaskiner och trivs mer med eget skapande än med att strikt följa mönster. Här delar hon med sig av tankar och kunskap kring slowfashion, ett hållbart sätt att klä sig.

”Jag vill förmedla tanken att se på kläder med livslång kärlek och vårda dem som dina bästa vänner. Då känner du glädje när du återser vinterkappan på hösten eller sommarklänningen i maj månad.


Du blir glad över att de finns där och är lika vackra som när du skaffade dem. Om de skulle behöva lite uppfräschning ger det dig en chans att vara kreativ och få syssla med färg och form i vardagen.

I den här i boken vill jag bjuda på en buffé av tips på hur du kan gå till väga för att förnya dina kläder. Det kan vara sa enkelt som att byta knappar i ett plagg, eller en mindre omsömnad. Det kan också vara total förändring där materialet är det enda som är igenkännbart efteråt. Att förändra och omskapa kläder kan vara en källa till glädje och något att göra tillsammans med andra.

Jag vill visa på möjligheter till glädje, kreativitet och att vi med vårt sätt att bruka och återbruka kläder kan bidra till en bättre miljö på kort och lång sikt. Alla handlingar du gör som på något sätt innebär att färre plagg och andra textilier tillverkas gör en positiv skillnad för världen!
Tack för att du gör det!”

/ maria

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!