Slöjdmagasinet blogg

I ur och skur med Hensytt

Bok: I ur och skur med Hensytt.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Sömnadsprofilerna Malin Karlsson och Anna Markay har gjort det igen för nu kommer deras andra bok: I ur och skur med Hensytt.

Denna gång ligger fokus på sömnad av höst- och vinterkläder för barn, men beroende på tygval kan alla plagg användas året runt. Boken innehåller så många som 28 olika lekfulla, praktiska och bekväma modeller, samtliga i storlek 74–152. Med boken följer två mönsterark i fullskala.

Som vanligt är Hensytts ledord mönster som låter barn vara just barn – att plaggen tål att lekas, klättras, smygas, mysas och busas i. Att de är sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode. Och att de i så stor utsträckning som möjligt kan användas oavsett kön.

Utöver tydliga och pedagogiska sömnadsbeskrivningar hittar du också en utförlig tyg- och sömnadsguide. Här beskrivs material och tekniker för sömnad av höst- och vinterkläder steg för steg i ord och bild. Boken är ett riktigt praktverk för såväl nybörjaren som för den mer inbitna syfantasten!

Skaparduons första sömnadsbok med mönster: 
Hensytt: Sy lekfulla kläder för barn att vara barn (2022)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!