Slöjdblogg: Hensytt – Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i

Årets kanske största nyhet vad gäller nya sömnadsmönster är här – Malin Karlsson & Anna Markay släpper tillsammans sin första mönsterbok för sömnad av barnkläder på förlaget Stevali fakta.

Boken har fått den talande titeln ”HENSYTT – Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i”. Typiskt för sömnadsmönstren är just en lekfullhet, där barns unika egenskaper kommer till uttryck i plagget. Viktigt för oss är att plaggen låter barn vara just barn – att de tål att lekas, klättras, smygas, ålas, mysas och busas i. Att de är sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode och, inte minst, att de i så stor utsträckning
Använd boken som inspiration i ditt dagliga arbete som textillärare eller bara för att du tycker om att sy kläder.

Hensytt innehåller en allsidig samling mönster för barn i åldrarna cirka 6 mån-10 år (storlek 74-152), 2 mönsterark (700x1000mm) medföljer som gör att du kan skapa 23 olika modeller + accessoarer.

Mönstren är konstruerade med en rymlig passform för att ge busungarna all den rörelsefrihet som lek och stoj behöver. Mönstren passar för både hobbysömmerskan, som nyss upptäckt sömnadens fantastiska värld, och för den mer erfarna skräddaren med många års erfarenhet vid symaskinen och som gärna lägger tid och kärlek på mer avancerade sömnadsdetaljer och -tekniker.

Alla mönster kan sys på en vanlig hushållsmaskin och för att fungera för alla syintresserade oavsett tidigare erfarenhet är boken indelad i tre delar: Vi inleder med ett avsnitt med all viktig information för att du som van sömmerska ska kunna sätta igång direkt.

Därefter återfinns alla mönster presenterade i ord och bild tillsammans med utförliga sömnadsbeskrivningar. Avslutningsvis hittar du en tyg- och sömnadsguide, där material och tekniker för sömnad i vävda tyger respektive trikå beskrivs steg för steg.

Såväl Malin och Anna har i många år sytt kläder själva och konstruerat egna mönster samt inspirerat många till att börja sy egna kläder. Att sy barnkläder av våra mönster ska kännas lustfyllt och inspirerande, även när sprättaren får jobba.

Titel: Hensytt
Författare: Malin Karlsson, Anna Markay
ISBN: 9789189228542
Förlag: Stevali
Antal sidor: 205. Inbunden
Tryckår: 2022

KÖP BOKEN: HENSYTT!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.