Hensytt : Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i

Bok: HENSYTT : Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

Årets kanske största nyhet vad gäller nya sömnadsmönster är här – Malin Karlsson & Anna Markay släpper tillsammans sin första mönsterbok för sömnad av barnkläder på förlaget Stevali fakta.

Boken har fått den talande titeln ”HENSYTT – Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i”. Typiskt för sömnadsmönstren är just en lekfullhet, där barns unika egenskaper kommer till uttryck i plagget. Viktigt för oss är att plaggen låter barn vara just barn – att de tål att lekas, klättras, smygas, ålas, mysas och busas i. Att de är sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode och, inte minst, att de i så stor utsträckning som möjligt, kan användas oavsett kön.

Du kan använda boken som inspiration i ditt dagliga arbete som textillärare eller bara för att du tycker att de

Hensytt innehåller en allsidig samling mönster för barn i åldrarna cirka 6 mån-10 år (storlek 74-152), 2 mönsterark (700x1000mm) medföljer som gör att du kan skapa 23 olika modeller + accessoarer.

Mönstren är konstruerade med en rymlig passform för att ge busungarna all den rörelsefrihet som lek och stoj behöver. Mönstren passar för både hobbysömmerskan, som nyss upptäckt sömnadens fantastiska värld, och för den mer erfarna skräddaren med många års erfarenhet vid symaskinen och som gärna lägger tid och kärlek på mer avancerade sömnadsdetaljer och -tekniker.

Alla mönster kan sys på en vanlig hushållsmaskin och för att fungera för alla syintresserade oavsett tidigare erfarenhet är boken indelad i tre delar: Vi inleder med ett avsnitt med all viktig information för att du som van sömmerska ska kunna sätta igång direkt.

Därefter återfinns alla mönster presenterade i ord och bild tillsammans med utförliga sömnadsbeskrivningar. Avslutningsvis hittar du en tyg- och sömnadsguide, där material och tekniker för sömnad i vävda tyger respektive trikå beskrivs steg för steg.

Att sy barnkläder av våra mönster ska kännas lustfyllt och inspirerande, även när sprättaren får jobba.

Såväl Malin och Anna har i många år sytt kläder själva och inspirerat många till att börja sy egna kläder. Utöver att dem konstruerar egna mönster så startade Anna företaget Pysselnabon 2015, då hon ville bredda utbudet av miljömärkta tyger på marknaden.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.