Slöjdmagasinet blogg

Uteliv och överlevnad vinter

Bok: Uteliv och överlevnad.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Uteliv på vintern kräver noggrann planering och att du är väl förberedd. I den här boken får du de kunskaper du behöver, även om det värsta skulle hända. Detta är utan tvekan den bästa handboken för vinterturer som finns på svenska. Författaren Lars Fält är internationellt erkänd som en av de främsta experterna när det gäller uteliv och överlevnad.

På vintern gäller det att vara förberedd!

Uteliv på vintern kräver noggrann planering och att du är väl förberedd. Ner till -15°C klarar du dig även om du gör några få misstag. Du klarar något enstaka misstag även vid temperaturer mellan -15°C and -30°C. Om det är kallare än -30°C får du helt enkelt inte göra några misstag.

Uteliv på vintern är njutbart med frisk luft, vita, fria vidder och snön som knastrar under kängorna eller svischar under skidorna. Men hur förbereder du dig och vad gör du om det värsta skulle hända? I den här boken får du de kunskaper du behöver. Detta är utan tvekan den bästa handboken för vinterturer som finns på svenska.

Lars Fält är internationellt erkänd som en av de främsta experterna när det gäller uteliv och överlevnad. Han startade Försvarsmaktens överlevnadsskola och var dess chef under många år. Efter Lars militära karriär bedrev han en mycket populär utbildningsverksamhet med deltagare från hela världen. Han har skrivit flera böcker om uteliv och överlevnad. Han är utgiven både på svenska och engelska.

Detta är en ny, uppdaterad, nybearbetad och uppfräschad version av Uteliv på vintern. All text är genomarbetad på nytt, boken har ny layout och hårda pärmar och nytt omslag.

Ur innehållet:

  • Vintermiljön
  • Vår vinterförmåga
  • Uteliv på vintern
  • Utrustning
  • Mat och dryck – kroppens behov
  • Säkerhetsutrustning och sjukvård
  • Att färdas på vintern
  • Säkerhet
Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!