Slöjdmagasinet blogg

Vi ska sy och vi ska klippa

Bok: Vi ska sy och vi ska klippa.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

En bok med några olika textila slöjdprojekt du kan göra själv hemma eller i skolan.

Boken innehåller både instruktioner och mönster till några projekt i sömnad, lappteknik, tryck, broderi, stickning, virkning, vänskapsband och hur man färgar med indigo.

Några är enkla nybörjarprojekt och några kräver lite förkunskaper. Exempel på lite av innehållet; bucket hat, vantar, olika förvaringar, kasse, crazy quilt, lappteknik med fem- och sexkanter, schablontryck, olika broderistygn, virkade vantar, dominostickning, mormorsrutor, stickade tossor och några olika varianter av vänskapsband.

Allt som allt drygt 30 projekt. Tanken med boken är att elever, eller andra intresserade, ska kunna följa instruktionerna på egen hand med lite handledning av sin lärare eller någon annan som vet hur man gör, men givetvis kan vem som helst använda den.

Du kan använda boken som inspiration i ditt dagliga arbete som textillärare eller bara för att du tycker att det är roligt med slöjd.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!