Slöjdmagasinet blogg

Wild swimming : bada för livet

Bok: Wild swimming : bada för livet.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Ett djupt andetag. Det kalla vattnet omsluter dig och inget annat existerar i världen just nu. Du har blivit ett med naturen och dragit ur sladden till den rusande vardagen. När du stiger upp ur vattnet har din hjärna producerat hormoner som får dig att må bra och dina simtag har gett samma effekt på din kropp som ett yogapass.

De inbitna vinterbadarna har alltid vetat det och nu har forskningen kommit ifatt; det är bra för kropp och själ att vistas i naturen och bada året runt. »Wild swimming« har blivit en internationell folkrörelse. I den här vackra och stämningsfulla boken får du lära dig vad som händer i både kropp och själ när vi badar året om.

Författaren ger dig också mentala strategier att ta till hjälp när det känns motigt att möta kylan, ger tips på utrustning och hur man snabbt får upp värmen igen efter badet. Men det handlar inte bara om själva doppet, utan känslan av att vara ett med naturen en stund och stänga av vardagens brus. Du får också möta några wild swimmers. Gemensamt för dem alla är att de har blivit lustfyllt beroende av sina bad vid stränder och från klippor, vid små skogssjöar och från stadsnära bryggor.

Helena Kubicek Boye är leg. psykolog, KBT-terapeut, mindfulness instruktör, sömnexpert och författare till både faktaböcker och spänningsromaner. Hon är också en passionerad wild swimmer och har inte varit förkyld sedan hon började kallbada.Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!