Slöjdmagasinet blogg

Filt för livet

Bok: Filt för livet.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Yllefiltarna var tunga, varma och lite stickiga. Vi hade dem i våra sängar, på sjukhus, sanatorium och i det militära. På vår fritid använde vi filtar när vi hade picknick, campade och i bilen. I slutet av 60-talet fick filten konkurrens av påslakan och täcken i syntet.

Filtarna förpassades till flyttfirmor som emballage. I början av 90-talet klev yllefilten åter in i våra hem och blev en självklar del i den moderna inredningen. I ett kapitel berättar olika personer om sina minnen och tankar om filt och ylle. Alla över 40 har någon form av relation till yllefilten.

Yngre kanske ingen, men ett är säkert: Yllefilten är här för att stanna och vara en räddare i nöden. Den värmer oss mot väta och köld den skyddar oss mot brand och röd.

I slutet av boken finns 5 olika beskrivningar på hur man kan göra sin egen filt för livet.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.