Folklig virkning

Bok: Folklig virkning.

Pris: 225 kr

Köp av Slöjdmagasinet!

Annons!
Slöjdmagasinet är återförsäljare av denna bok.
Boken levereras av annonsören mot bok- + portokostnad och betalningen sker till annonsören!

Läs vad som gäller vid köp av Slöjdmagasinet!


Denna bok Folklig virkning rekommenderar jag varmt, speciellt till dig som gillar virkning! Ett måste att ha i bokhyllan och den är en liten pärla med sitt inspirerande innehåll.

En bok för alla virkälskare det är boken Folklig virkning! Boken sammanställer och sprider materialet av tekniken flerfärgsvirkning så kunskapen lever vidare, används och utvecklas för nya användningsområden. Låt dig inspireras att virka flerfärgsvirkning. En färgstark och mycket inspirerande bok.

Passa på och köp Folklig virkning!

Insidesbild ur boken Folklig virkning.

Kjolflätor virkas på längden med längder på 250 – 300 cm, kjolens omkrets och virkas med tre varv till sju varv i bredd. Kan virkas med upp till sex-sju olika färger i mönstret. När man virkar en kjolfläta låter man alla färger följa med i mönstret, flätorna blir då fasta och stadiga i kvalitén.

Många av flätorna har en udd i ena kanten, enfärgad eller virkad i flamfärgat garn, vilket ger ytterligare en effekt. Vanligaste bottenfärgen är röd. Virkad kjolfläta monterades på mönstervävt band som monteras i kjolens nederkant.

Flera av plaggen som används till dräkten i Nås är tillverkade med tekniken flerfärgsvirkning. Nederdelen av en kjol har t.ex. flerfärgsvirkade kjolflätor på kjolavslutningen. Dess mönster kan varieras i oändlighet. De är virkade på längden.

Flerfärgsvirkade hjärtvärmare – finns det ett mer värmande plagg. En hjärtvärmare håller bysten och ryggen varm. Boken innehåller flera beskrivning till bl.a. en hjärtvärmare från Nås, tumvantar.

Boken visar också andra användningsområden för flerfärgsvirkning t.ex. hängsleband, väskor, virkade användbara påsar, armband, mössor mm. Inspireras att skapa nya alster med flerfärgsvirkning som bidrar till att föra kunskapen om tekniken vidare.

Kvinnorna bär kjolar med skoning och kjolfläta nertill. Bild från Dalarnas museums bildarkiv.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.