Slöjdblogg: RUTA för RUTA – Virka och skapa i lappteknik

Ny virkbok är ”RUTA för RUTA – Virka och skapa i lappteknik” som är Leonie Morgans femte virkbok.

Inspirationen till boken har Leonie hämtat från lappteknikens underbara värld. Varje ruta har fått sin inspiration från några av de mest populära motiven inom lapptekniken. Du virkar som om det vore lapptäcken. Virka sex-kantig vaxkaka, timmerstuga, trianglar, cirkel i fyrkant, sexhörningar, pilar, färgcirkeln, stuga, trekanter i kvadrat, godisränder mm.

Längst bak i boken finns råd om material och tillbehör samt start och avslutning, lär dig grundmaskor och enkla virkvarianter samt flerfärgsvirkning.

Vilken härligt inspirerande virkbok innehållande otal med olika virkbeskrivningar. Huvuddelen av boken består av beskrivningar på olika mormorsrutor eller ”lappar”. Vi är alla olika och en del vill bara läsa sig igenom en beskrivning, andra behöver diagram, de finns de som bara behöver bilder och sedan finns det de som vill ha en kombination av flera olika alternativ och inget är fel. Denna bok innehåller tydliga beskrivningar, diagram och bilder lotsas du genom varje ruta från början till slut. Dessa kan sedan inspirera till att börja testa andra mönster och själv skapa eget.

Innehåller virkbeskrivningar till många färgsprakande virkade rutor. Sedan kan du utveckla egna idéer och projekt samt variera dem i all oändlighet genom att använda olika färger och kvaliteter på garn och storleken på virknålen.

Det bästa är att du får användning för minsta lilla tråd. Boken inspirerar att virka mer och du kan virka t.ex. kuddar, filtar, väskor mm och du kan skapa klädplagg, dukar, sängöverkast och en massa andra användbara saker.


Köp boken via: Adlibris och Bokus, samarbetspartners till Slöjdmagasinet.


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.