Annons

Slöjdblogg: Snickarglädje i trädgården

Insidesbild ur boken Snickarglädje i trädgården.
Insidesbild ur boken Snickarglädje i trädgården.

Detta är en inspirerande bok som visar att du kan snickra dekorativa och användbara saker till trädgården och det med enkla medel och verktyg.

Linnéa Dickson är ansvarig trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Malmö. Hela hennes liv kretsar kring trädgård, odling och hantverk och Linnéa bor på en gård i norra Skåne med sin man och sina djur. Där är hon något av en Oppfinnar-Jocke som gärna hittar på kreativa och finurliga lösningar för trädgården.

Snickarglädje i trädgården presenterar kreativa byggprojekt för trädgård och balkong för dig som kanske inte har byggt så mycket sedan träslöjden i skolan. Här finns ritningar på hur du bygger allt från grindar, smarta odlingstillbehör, ljugarbänk och en enorm uggleholk! 

Gör en insektsholk som skapar ytor för insekter att övervintra och lägga sina ägg i. Glöm inte placera insektsholken i östligt läge. För om du placerar den i söderläge utsätts den för stekande sol som gör det på tok för varmt och insekternas larver och ägg kan då dö. Är placeringen mot norr kan det istället bli för kallt och de som boat in sig riskerar att frysa ihjäl.

Snickra ett skydd för att täcka bäddarna när temperaturen är låg med kalla nätter. Använd korrugerad plast eller fiberduk. Kompostbehållare behövs alltid i en trädgård och den är inte svårt att göra.

Snickra ett stiligt spaljetorn för bönor och klätterväxter som behöver stöd och klarar vindbyar och nederbörd och skördarna blir enklare att plocka.

Köp boken via: Adlibris och Bokus, samarbetspartners till Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Kloka ord
Annons
Annons

Boktips i Bokbloggen

Fler inlägg
Insidesbild ur boken Kofta och klänning.

Slöjdblogg: Ny stickbok!

Kofta och klänning – Sticka och sy dina egna kläder Sticka koftor och sybeskrivningar som är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips

Läs inlägget»

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.