Annons

Slöjdblogg: Växtriket

Bok: Växtriket.
Bok: Växtriket.

Boken Växtriket är en otroligt innehållsrik, färgsprakande och inspirerande med sitt innehåll. Här presenterar Bosse Rappne sina gedigna kunskap och erfarenheter om odling, växter och trädgård som han generöst delar med sig av. Boken innehåller Slottsträdgården Ulrikdals sex olika årstider under ett år – Våren, Försommaren, Högsommaren, Höstfägring, Julen och Vintern.

KÖP BOKEN via Slöjdmagasinet samarbetspartners:
Adlibris, Bokus.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.

Bosse Rappne har drivit Slottsträdgården Ulriksdal, som handelsträdgård sedan 1986. Han berättar att han aldrig flyttat hemifrån. Han upplever det som att han inte valde Slottsträdgården utan att Slottsträdgården valde honom. Han är född, uppväxt och bor där. År 1953 flyttar Bosses föräldrar dit och tar över odlingarna. År 1978 går hans far bort, familjen bor kvar och behåller arrendet som hyrs ut. År 1983 bestämde sig Bosse och hans mamma att säga upp de som hyrde och år 1985 startade om.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.

Är själv ofta hos “Rappnes”, då jag bor norr om Stockholm och inte har så långt dit. Det är en fröjd att bara gå omkring och se alla blomsterarrangemang, odlingar och äta gott i cafeterian. Bosse möter man ofta i växthusen och han är alltid iförd sin typiska hatt, han är alltid supertrevlig och pratglad.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.


Genom boken Växtriket så kan man uppleva de sex årstiderna under ett helt år som finns på Slottsträdgården Ulriksdal. Den folkkäre trädgårdsmästaren Bosse Rappne ger dig inspiration och kunskap att skapa ditt eget växtrike! En upplevelse för alla sinnen!

Annons: Odla.nu
Annons: Odla.nu

Intresset för trädgård, växter och egenodling växer lavinartat och Slottsträdgården Ulriksdal är därför ett uppskattat utflyktsmål med 650 000 besökare varje år. Till handelsträdgården kommer man inte enbart för att införskaffa blommor och växter till trädgård och fönsterkarm utan också för upplevelsen, den vegetariska måltiden och den växtrika kompetensen hos alla medarbetare.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.

Boken Växtriket ger dig möjlighet att njuta av alla härliga blomster och Bosses miljötänk genom de fantastiska fotografierna och kloka texterna.

Med ett fantastiskt bildmaterial och inspirerande texter får du uppleva de sex årstiderna på Slottsträdgården Ulriksdal som ger insikten i hur trädgårdens kretslopp faktiskt fungerar och se växtriket ur ett annorlunda perspektiv. Här dyker många vackra växter upp, men också det blomstrande livet bakom kulisserna i trädgården. Från frö till färdig växt med hjälp av ett trädgårdsmästerligt hantverk.

KÖP BOKEN via Slöjdmagasinet samarbetspartners:
Adlibris, Bokus.

Annons: Eurofloristen
Annons: Eurofloristen

Här kan inspireras du av häpnadsväckande, inspirerande och vackra blomsterarrangemang som samplanteras med växter man inte ens tänkt på. Här får du veta hur du ska bekämpa ogräs, förkultiverar och fixar den grönaste gräsmattan. Här får du råd hur du lyckas med krukväxterna och om den bästa vinterförvaringen. Boken är också fylld med vackra växtporträtt, möt bl.a. dahlian, amaryllisen och flera av våra käraste växter.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.

Växtriket är sammanställd och producerad av fyra professionella medarbetare, var och en med sin specialkompetens: Bosse Rappne, en av landets mest kunniga och kända trädgårdsmästare och trädgårdsprofiler. Sandra Birgersdotter Ek, fotograf, Kristina Nauckhoff, grafisk formgivare och Kristofer Gustafsson, författare och journalist.

Insidesbild ur boken Växtriket.
Insidesbild ur boken Växtriket.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Kloka ord
Annons
Annons

Boktips i Bokbloggen

Fler inlägg
Insidesbild ur boken Kofta och klänning.

Slöjdblogg: Ny stickbok!

Kofta och klänning – Sticka och sy dina egna kläder Sticka koftor och sybeskrivningar som är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips

Läs inlägget»

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.