Slöjdblogg: Halmkronan från Lycka

Äntligen säger jag bara! När man som jag är helt tokig i halmkronor så är en bok innehållande halmkronor en höjdpunkt och så inspirerande. Har under många år följt Per-Åke Backmans produktion och olika kreationer i halm. Jag bara älskar hans kreationer!

Visserligen så innehåller boken Halmkronan från Lycka inga beskrivningar på hur man själv kan skapa dessa graciösa halmkronor. Och det gör inget för boken är en underbar inspirations bok som visar på den mångfald som Per-Åke under åren skapat. En bok för alla som älskar halmslöjd och halmkronor!Passa på och köp Halmkronan från Lycka!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!

Per-Åke berättar att hans halmkronor bygger i stort på återvunnet material som råghalm, ull (kardflor), lintråd, textilspill, silkespapper och äggskal som sammanställs i en tids- och tålamodskrävande process till olika kreationer som under årens lopp kommit att utvecklats.

Man kan se på halmkronan som ett förädlat skräp – då ingenting är av värde om man plockar ner den i dess beståndsdelar. Förr fick ingenting kastas eller förfaras.

Boken är anspråkslös i sitt utförande med pärm och med öppen bindning i ryggen som passar precis rätt med dess innehåll. En sak som ger boken många extra plus är att den är tvåspråkig: med text på svenska och engelska jämsides.

Per-Åker själv i full färd med att hänga en utställning med sina fantastiska halmkronor. Det är beundransvärt att sköra halmstrån kan visa sådan styrka och hålla allt uppe i sin komplicerade konstruktion som halmkronorna är byggda av.

Tiden det tar att bygga en halmkrona mäter inte Per-Åke. Han tänker att tiden han lägger ner på slöjden istället är friskvård.

Boken Halmkronan från Lycka visar olika halmkronor på bild i härliga miljöer. Det är inte en lätt uppgift att fånga en halmkrona på bild men fotograferna i boken har hittat perfekta bakgrunder för att lyfta fram dessa fantastiska halm kreationer.


Titel: Halmkronan från Lycka
Författare: Per-Åke Backman
ISBN: 9789152718155
Antal sidor: 95. Inbunden
Tryckår: 2022

KÖP BOKEN – HALMKRONAN FRÅN LYCKA!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!