Slöjdblogg: Kransar

Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar

Detta är en fantastisk innehållsrik och inspirerande bok! Innehåller enormt vackra bilder med otal med kransar och blomsterarrangemang. Detta är en bok jag varmt rekommenderar. Den visar på hur mycket material som kan användas ute i naturen som inte kostar ett öre.

Vackra kransar är ett av de mest uppskattade blomsterarbetena och trenden att själv dekorera och skapa är större än någonsin. Kransar är så mycket mer än bara advent och jul, och i den här boken får du massor av inspiration till att skapa vackra och enkla kransar året om!

Författaren Malin Björkholm skriver om att: Blommor och kransar finns med oss genom hela livet. Kransar används som symbol i både glädje och sorg, kanske är det därför de är så omtyckta.

Här i boken finns kransar inte bara till ytterdörren, utan också som bordsdekorationer, hängande takkronor eller hårkransar till sommarens högtider. Boken är indelad i olika kapitel med: vårlängtan, spirande grönska, sommarljus, skördetid och vintervila.

Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar

Här finns cirka 40 kransar och blomsterarrangemang som alla klarar att göra, för alla årstider och säsonger. Från den första vårlängtan och spirande grönskan via sommarljus och skördetid till jul och vintervila. Samtliga kransar har tydliga beskrivningar i text och bild, samt fakta om vilka kransmaterial som passar till de olika årstiderna.

Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar

Det blir både vackert och hållbart, billigt, snabbt och enkelt! Använd gräs, grenar och annat grönt samt användbart från naturen.

Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar

Det finns otroligt mycket material från ängar, skogen och trädgården som du kan använda. Boken innehåller otal med ex på vad du kan använda helt kostnadsfritt t.ex. murgröna, daggkåpa, renfana, stjärnflocka, brudslöja, marton, hortensia, björnbär, oxel, humle, nypon, ormbunke, fläderbär, rönn, ljung, solboll, vete, rosmarin, lin, lavendel, buxbom, lammöron, smörblommor, blåklint, tulpaner, mimosa, björkris, blåbärsris, äppelkvistar, hartassar, vide, vass mm.

Insidesbild ur boken: Kransar
Insidesbild ur boken: Kransar med författaren Malin

Malin Björkholm är florist och inspiratör inom trädgård, blommor och inredning. Hon medverkar regelbundet med reportage i ett flertal trädgårds- och inredningsmagasin. Hon inspirerar som blomsterälskare till att du kan skapa enkla blomsterarrangemang, ofta med material hämtade från naturen och få till fantastiska kransar. Som blir både vackert och hållbart, billigt, snabbt och enkelt!

Kransar
Köp boken: Kransar!

Titel: Kransar
Författare: Malin Björkholm
ISBN: 9789113125800
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 216. Inbunden
Tryckår: 2023

KÖP BOKEN KRANSAR!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!