Slöjdblogg: Öländska trädgårdsrum

Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum, Trädgårdprofilen Gunnel Carlson

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och medverkar som trädgårdsexpert i tv, bosatt i Skåne men med rötterna i Blekinge. Gunnel är författare till ett flertal populära trädgårdsböcker och hennes senaste bok som utkommit under våren 2023 handlar om trädgårdar på Öland – titel: Öländska trädgårdsrum.

Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum
Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum

Gunnel har gjort en fantastisk resa tillsammans med fotografen Emmi Roosling, genom Sveriges minsta landskap och avlånga ö: Öland, från dess norra del ner till den södra udden.


De besökte ett tjugotal olika trädgårdar och gröna rum, privata trädgårdar, udda handelsträdgårdar och gamla odlingar, och mött människor som brinner för det gröna.

Platser som är värda att stanna och njuta lite extra av. Utöver inblick i trädgårdarna får vi också ta del av dess historia, trädgårdsmästarnas odlingstips och grön kuriosa genom tiderna.

Från torraste alvar till strandängar och lummiga lundar, från privata trädgårdsrum till odlare med blommande utbud – den öländska trädgården har verkligen många olika ansikten. På Öland blommar orkidéer och mandelblom naturligt, ett gott klimat gynnar trädgårdsägare som kan odla växter som inte fungerar någon annanstans och säsongen är lång för den som vill leva på att odla här.

Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum
Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum
Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum
Insidesbild ur boken: Öländska trädgårdsrum
Öländska trädgårdsrum
Öländska trädgårdsrum

Bokens innehåller t.ex. kapitel:

Edins lustgård
Solliden
Drottning Victorias vilohem
Borgholms Handelsträdgård
Ateljé Himlavid
Den hemliga trädgården
Stenhusa gård
Mirabellgården
Albrunna perenner


Titel: Öländska trädgårdsrum
Författare: Gunnel Carlson
ISBN: 9789198516654
Förlag: Avium förlag
Antal sidor: 240, Inbunden
Tryckår: 2023

KÖP BOKEN ÖLÄNDSKA TRÄDGÅRDSRUM!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.