Slöjdblogg: Sticka sy & skapa

Boken Sticka Sy & Skapa utkom år 2021 och presenterar Erika Åbergs breda och kreativa ådra. Här får du bekanta dig med en mängd tekniker, material, ord, tankar, traditioner och möjligheter. I princip alla tekniker och material erbjuder en möjlighet till livslångt fokus, förtjusning och fördjupning – prova och se var du vill börja.

Utrustning och grundförråd av material hemma är många gånger det som gör skillnad för att komma igång. Under rubriken “Verktyg och material” finns en sammanställning på sånt som är bra att ha hemma. T.ex. lär dig göra ett eggskydd till kniv, sax, stickor mm.

Oavsett årstid finns det massor av olika material att hämta från naturen. Passa på att planera under sommaren och framåt hösten, spar material från naturen så har du en samling att arbeta med. Exempel på material du kan samla: kottar i olika storlekar, humlekottar, maskrosblommor, rönnbär, nötter, vass, säv, olika grässorter, lavendelblommor mm.

Glöm inte att du har material hemma att återbruka som kan användas t.ex. toa/hushållsrullar, lock till tetraförpackningar, papper från reklam och tidningar, kartor, notpapper mm.

Sticka en vändbar halsduk eller varma sockor av restgarner.

Vik användbara pappersaskar och gör dekorativa etiketter till syltburkar och presenter. Du får också lära dig att färga garn och göra enkla tygtryck. Hitta lugnet, närvaron och omtanken i en hållbar och handgjord vardag. Gör en halmkrona av vass eller säv som du dekorera fint.

Av tapetbitar kan du dekorera tändstickaskar, vika användbara pappersaskar och vika olika storlekar på dekorativa stjärnor som du fäster i fönster och på paket.

Stuvbitar kan du använda till att gör härliga användbara korgar.

Insidesbild ur boken Sticka sy & SKAPA.
Bild: Eika Åberg

Erika Åbergs kreativa skapande har gjort henne till en uppskattad och omtyckt profil inom handarbete, både i Sverige och utomlands.


Erika har skrivit flera prisade titlar:

Mina stickade projekt (2021)
Stickat till vardags (2020)
Sticka varmt och mönstrat (2018)
Sticka vantar, sockor & lite till (2016)
Sticka sjalar, halsdukar & lite till (2015)
Papperspyssel – 30 kreativa projekt (2015)
Varmt & stickat (2013)


Titel: Sticka sy & skapa
Författare: Erica Åberg
ISBN: 9789155270131
Förlag: Bokförlaget Semic
Antal sidor: 126. Inbunden
Tryckår: 2021

KÖP BOKEN – STICKA SY & SKAPA!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkarna (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.