Slöjdblogg: Unika trädgårdsböcker

Bok: Nötodlarens handbok.
Annons

Nötodlarens handbok

Nyutkommen är boken Nötodlarens handbok av Philipp Weiss, som är bosatt i Stjärnsund i södra Dalarna. Boken innehåller över 300 sidor att inspireras av.

Philipp ger i boken en bakgrund till hur varje typ av nöt har använts genom tiderna och hur du på bästa sätt skördar, förvarar och knäcker nötterna.

Philipp bjuder generöst på sina kunskaper som bygger på hans egna odlings erfarenheter, med otaliga studiebesök till nötodlare i hela norra Europa. Nötodlarens handbok visar att det är fullt möjligt att odla nötter nästan överallt i Norden, oavsett vilken odlingszon du befinner dig i.

Det finns närmare 50 olika arter av nötträd och hundratals namnsorter som är odlingsvärda i nordligt klimat. De utförliga odlings- och skötselråden innehåller allt du behöver för att lyckas med dina plantor och förökningskapitlet ger tips på hur du kan få fler nötträd utan att bli ruinerad.

Bokens innehåller också en omfattande källförteckning med över 700 referenser där fördjupa i nöt odlingens spännande värld kan ske.

Njut av fett- och proteinrik föda från den egna täppan! Boken har en omfattande receptdel som bjuder på otal med idéer om hur nötterna kan användas i kosten. Till och med du som är nötallergiker kan hitta tips på hur du kanske ändå kan njuta av några nötter.

Flera rätter har gammalt ursprung och förtjänar att återupptäckas, där hickorymjölk, valnötsmiso, ginkgokräm, inlagda gröna valnötter, ekollontofu och tallnötsgröt bara är några få exempel.


Titel: NÖTODLARENS HANDBOK!
Författare: Philipp Weiss
ISBN: 9789163932519
Förlag: Hälsingbo Skogsträdgård HB
Antal sidor: 303. Inbunden
Tryckår: 2022

KÖP BOKEN – NÖTODLARENS HANDBOK!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av BookOutlet!


Annons

Skogsträdgården – Odla ätbart överallt

Philipp Weiss har också gett ut och författat boken Skogsträdgården: odla ätbart övrallt som blev Årets Trädgårdsbok år 2018. Innehåller över 460 inspirerande sidor dvs det är en stor omfattande bok.

Vem drömmer inte om en prunkande trädgård, fylld med nyttiga grönsaker och godsaker från tidig vår till sen höst? Här kommer du att höra fågelkvitter och insektssurr och trädgården blir bara bördigare, vackrare och mer självskötande för varje år. Gör verklighet av din dröm!

På ett enkelt och lättförklarligt sätt ger den här boken dig allt du behöver för att skapa en skogsträdgård. Den innehåller information om över 350 härdiga nöt- och fruktträd, bärbuskar, klängväxter, fleråriga grönsaker, marktäckare och andra stödjande växter.

Innehållet överraskar när man snabbt bläddrar i boken för man inser att det finns otal med olika växter, frukt och bär, nötter som man kan äta men inte hade an aning om. Boken ger dig också information om hur du kan tänka när du designar din skogsträdgård, odlar växterna, tar hand om skörden och förökar de växter som du vill ha fler av.


Titel: Skogsträdgården
Författare: Philipp Weiss, Annevi Sjöberg
ISBN: 9789163932502
Förlag: Hälsingbo Skogsträdgård HB
Antal sidor: 464. Inbunden
Tryckår: 2018

KÖP BOKEN – SKOGSTRÄDGÅRDEN!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av BookOutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkarna (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!