Annons

Slöjdblogg: Växa Ärva Fixa Laga

Bok: Klä barnen.
Annons


Boken: Klä barnen blir jag glatt överraskad av. Innehåller så massor av användbara tips.

Här får du lära dig knepen som gör det både lätt och roligt att skaffa kläder och system som gör det enklare för hela familjen att hålla ordning. Dessutom får du tips på enkla lagningar och lekfulla och kreativa sätt att göra om uttjänta plagg själv eller tillsammans med ditt barn.

Insidesbild ur boken Klä barnen.
Insidesbild ur boken Klä barnen – Rocka sockorna året om!

Varför betraktas en udda strumpa som oanvändbar? Då man kan använda udda strumpor året om istället för 1 ggn per år. Den 21 mars är det den Internationella dagen för Downs syndrom, en dag som förknippas med att “rocka sockorna”.


Vilket är det mest hållbara barnplagget? Jo, det som används igen och igen. Att ärva, köpa i andra hand, laga, lappa eller på andra sätt förlänga ett plaggs liv är inte bara mycket billigare än att köpa nytt, det är också klimatsmart och därmed en investering i ditt barns framtid. 

Bli en lagare, återbruka, ändra plaggen, ta ett vuxenplagg och sy om till barnen, lappa och laga, dölj fläckar eller färga över mm. På så sätt spar du pengar som kan användas till annat.

Jennie Dahlén och Johanna Leymann är författare och föreläsare med ett brinnande intresse för kläder och hållbarhetsfrågor. De har tidigare skrivit Slow fashion: Din guide till smart och hållbart mode. De blev båda föräldrar 2017.

Klicka på länkarna och se vem som har lägsta pris!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkarna (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

Annons: Eurofloristen
Annons: Eurofloristen

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Kloka ord
Annons
Annons

Boktips i Bokbloggen

Fler inlägg
Insidesbild ur boken Kofta och klänning.

Slöjdblogg: Ny stickbok!

Kofta och klänning – Sticka och sy dina egna kläder Sticka koftor och sybeskrivningar som är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips

Läs inlägget»

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.