Slöjdmagasinet blogg

Sticka : Grunder och teknik

Sticka : Grunder och teknik

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Att sticka är helt rätt och ligger i tiden!

Med den här handboken lär du dig snabbt att sticka från grunden eller fräschar upp dina gamla kunskaper. Med noggranna instruktioner och en mängd foton som steg för steg demonstrerar de viktigaste grunderna och teknikerna får du vägledning från den första maskan till den färdiga modellen.

Att sticka är helt rätt och ligger i tiden! Denna hundraåriga handarbetsteknik har gjort en magnifik comeback och allt fler plockar fram sina gamla stickor. Även på catwalken i de stora modemetropolerna kan de stickade plaggen ses fira sitt spektakulära återtåg.

Delar av innehållet:

– Tips när du ska välja garn

– Lägga upp och maska av

– Sticka efter beskrivning, sticksymboler och diagram

– Öka och minska

– Flätmönster och muscher

– Jacquard, intarsia och mönster med upphöjda maskör

– Sticka strumpor, en grundkurs

– Sista finishen: bollar, tofsar, snoddar, fransar och broderier

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.