Slöjdmagasinet blogg

Sticka vantar, sockor och lite till

Bok: Sticka vantar, sockor och lite till.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Boken innehåller nästan trettio beskrivningar på mindre plagg. Det flesta är mönsterstickade i flera färger. En del är ganska utmanade att ta sig an och andraär ganska enkla att göra.

Det finns ingen anledning att och gå och frysa. Här hittar du värmande tumvantar, halvvantar, sockor, strumpor och lite till. Praktiska och lekfulla plagg i klassisk men uppdaterad form. De ska vara roliga att sticka, fina att bära och givetvis sitta bra.

Vantar är ett utmärkt plagg när du vill prova en ny teknik eller ett visst mönster. Sticka färggranna och mönstrade vantar i gotlandsull, randiga halvvantar som passar till allt, kragvantar med snöflingor för liten och stor eller en halssnodd i härlig mönsterstickning med matchande halvvantar. Bland beskrivningarna hittar du även grova men mjuka sockor med viggmönster, strumpor och ett antal mössor. De flesta av projekten är enkla att ta sig an, men det finns även några där stickningen får ta sin tid.

Allt är stickat i naturmaterial och boken inleds med skötselråd och lite om mönsterbilder och textila material. Dessutom får du veta mer om hur du kan tänka när du stickar med flera färger. Här finns plagg i ullens naturliga nyanser, i accentfärger och i vackra handfärgade garner från några av sveriges mästerfärgare.

I boken visas också hur du gör nystan på en nystpinne. Här finns också olika varianter på hur du gör tummar, tår och hälar.

Erika Åberg är skribent, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent.

Erika Åberg har skrivit flera olika böcker:
Stickat från kust till kust (2022)
Sticka, sy & skapa (2021)
Mina stickade projekt (2020)
Sticka varmt och mönstrat (2018)
Sticka sjalar, halsdukar & lite till (2015)
Papperspyssel – 30 kreativa projekt (2015)
Varmt & stickat (2013)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.