Slöjdmagasinet blogg

Sticka sjalar halsdukar & lite till

Bok: Sticka sjalar halsdukar & lite till

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Detta är ingen nybörjarbok men den innehåller flera enkla stickprojekt att börja med. Det är inspirerande och innehåller fantastiska naturfotografier.

En bok med absolut fokus på värmande och vackra sjalar och halsdukar. Klassiska, lekfulla plagg där material, teknik och färger samspelar och inspirerar. Ibland är det allra enklaste det bästa och mest användbara. Det är ingen nybörjarbok, men många av projekten är enkla och rättframma att ta sig an. Plaggen är stickade i flera olika tekniker – en sjal eller en halsduk är ett perfekt plagg när du vill prova en ny teknik! Här hittar du bland annat spetsstickning på olika ledder, näverstickning, fiskbensstickning, flerfärgsstickning och det enklaste enkla. Ofta kombineras flera tekniker och garner i samma plagg.

Sticka ditt nya favoritplagg!

Jag vill uppmuntra dig att leka med stickningen. Med teknik, material och uttryck – färg och form. Låt det vara njutbart och lekfullt att sticka, hitta smarta lösningar som passar dig! Här finns uddkanter och mönster du kan lyfta in i stickningen, eller ta bort. Blanda garner och material, använd dina restgarner och lev med dina stickade plagg. Sticka, använd, laga och använd igen.

Bland beskrivningarna hittar du skira sjalar, en klassisk sotarmössa med matchande rejäla halvvantar i både grovt och tunt garn, löspolo med öron för de minsta. Mjuka grafiska halsdukar i fiskbensmönster eller näverstickning. Plagg där enkel rätstickning i mjuk ull kombineras med en uddkant. Tumvantar med mönster från Lettland i flera färger och en enkel trekantssjal i lin som bara blir mjukare med åren. Plagg som både är roliga att sticka och användbara, i ullens naturliga färger med accentfärger.

Att sticka till sig själv och andra är att ge sig tid!

Boken Sticka sjalar halsdukar & lite till innehåller beskrivningar till hästskosjal, linsjal, viggkrage, påfågelshalsduk, halvvantar med spets och udd, björnmössa, näverstickad halsduk, näverkrage, Hermannakrage, sotarmössa, halvvantar, alltidvantar, fiskbenshalsduk mm.

Glöm inte för allt i världen inte glädjen i att sticka tillsammans!

Erika Åberg är utbildad hemslöjdskonsulent med textil inriktning. Honarbetar med folkbildning, slöjd och hantverk på olika sätt. Erika ängar sig helst åt stickning, sömnad, broderi och pappersslöjd samt åt att arbeta med och för svensk ull.

Erika har gett ut ett flertal stickböcker: Sticka till vardags, Sticka vantar sockor och lite till, Sticka varmt och mönstrat och senaste boken heter Sticka sy & skapa.

Erika Åberg har skrivit flera olika böcker:
Stickat från kust till kust (2022)
Sticka, sy & skapa (2021)
Mina stickade projekt (2020)
Sticka varmt och mönstrat (2018)
Sticka vantar, sockor & lite till (2016)
Papperspyssel – 30 kreativa projekt (2015)
Varmt & stickat (2013)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.