Slöjdmagasinet blogg

Sticka varma vantar, sockor och mössor

Bok Sticka varma vantar, sockor och mössor.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Upptäck hur roligt det är att sticka mönster – både tvåfärgs- och flerfärgsmönster. Inte är det svårare än att sticka ett par vanliga vantar heller, när du har bra och tydliga diagram och beskrivningar.

I den här boken har Jenny Alderbrant, känd som JennyPenny i stickkretsar, samlat tjugofem av sina mest älskade mönster för både stora och små. Här finns vantar, mössor och sockor med glada och originella motiv med inspiration från djurvärlden. Här hittar du katt, räv, häst, fjärilar och mer, i sinnrik design med två ansiktshalvor på varsin vante som passar ihop. Här finns också mer klassiska mönster med blommor och snöstjärnor – mönster som får dig att vilja börja sticka direkt!

De färgglada och härliga garnerna som används är alla lätta att få tag i. Det är bara att ta fram stickor och garn och sätta igång! Kom ihåg att inget värmer så skönt som hemstickat.

Fina tips till den mer ovane stickmen/ stickerskan. Även mer erfarna stickare kan ha nöje av boken. Själv kollar jag antal maskor för uppläggning i olika storlekar och till olika stickor i den

Härliga mönster och inspirerande bilder. Det kommer bli många goa vantar framöver. Även sockar och mössor kan behöves i vinterkylan

En fröjd att drömma mig in bland bokens alla vackra mönster av vantar, sockor och mössor. Fantasin sätter inga gränser. Lyckan är total när jag läser och tittar. Hade kanske räknat med ett mer konkret beskrivning på tex vantar, med upplägg mm. Antar att det är min brist på kunskap som sätter min gräns. Fantastisk bok och jag vill rekommendera den varmt.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.