Vantboken : Solveigs vantar

Bok: Vantboken Solveigs vantar.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Den första riktiga vantboken på svenska med inspiration från naturen, konsten och kulturen. Vantboken gavs ut år 2010 och är fortfarande en enormt populär vantbok och en riktig bibel med 300 sidor.

134 vantar med stickbeskrivningar, inspirationsbilder, fyrfärgsfotografier…

Solveig Larsson hämtar inspiration i vardagen. Detaljer och händelser formas och komponeras till egna mönster som blir vantar. Mönstren är även inspirerade av speciella platser, museer eller olika personer.

Solveig har hämtat kunskap från sin mamma, mormor och andra kvinnor som generöst har delat med sig av konsten att sticka praktiskt, hållbart och vackert.

Vantarna som Solveig stickar är personliga och unika. Hon blandar traditionella mönsterdetaljer med nya kombinationer och väljer ut rent yllegarn som anpassas till varje mönster. Boken har olika teman, bilder och beskrivningar med ett urval av Solveigs mångfald av mönstervantar.

Det är spännande att följa mönsterstickade vantar från olika håll i världen och det visar att mönster och former förenar människor mer än visar särprägel och olikheter.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.