Slöjdmagasinet blogg

Retro – Tyger vi minns

Bok: Retro - Tyger vi minns.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Grafiska och stiliserade mönster.

Frossa i tyger! Hänförs av spännande, inspirerande, färg sprakande, iögonenfallande och banbrytande mönster för sin tid!

Följ med på en nostalgiresa i ”Retrotyger vi minns – grafiska och stiliserade mönster”. I denna uppföljare till ”Tyger vi minns” möter vi nya formgivare och nya tyger, nu med fokus på geometriska och grafiska mönster från främst 1960- och 70-tal. Drygt 20 formgivare presenteras i bokstavsordning med kort biografi och tillhörande tyger. Bland annat är några av 10-gruppens med lemmar med.

Bokens stora format ger tygerna stor plats och låter dem komma till sin rätt. En bok för nostalgiker eller för alla som är roade av formhistoria eller bara njuter av färg och form när den är som bäst.

Formgivare i urval: Gunila Axén – Göta Trägårdh – Susanne Beckman – Birgitta Hahn – Sven Fristedt – Viola Gråsten – Ingela Håkansson-Lamm – Astrid Sampe – Kerstin Boulogner – Inez Svensson – Helene Wedel – Peter Condu m.fl.

Sara Axtelius har i flera år samlat på tyger från 1960- och 70-talen. Hon brinner för att inspirera till vård och förvaltning av Sveriges textilskatt, uppmärksamma textilkonstnärerna samt föra arvet vidare till kommande generationer. År 2017 kom praktverket Tyger vi minns från 1960- och 70-talen frukt, barn och blomtyger.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.